2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Špinatai- viena iš vertingiausių daržovių



Špinatai – tai darže kelmeliais augantis, pailgais arba apvaliais lapais augalas. Maistui vartojami jauni lapai, iki išleidžia žalias- tiebius. Žyduoliai špinatai maistui netinkami. Špinatai vartojami švieži, o žiemą – konservuoti.

Valgiui špinatų lapai vartojami kaip priedas prie kitų patie­kalų arba iš jų verdama sriuba.
Mūsų krašte špinatų palyginti auginama mažai, tuo tarpu jie-viena iš vertingiausių daržovių. Juose yra lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ir mineralinių druskų, ypač geležies, kalcio bei fosforo.
Paruošti špinatai – medicinos pripažintas dietinis valgis ser­gantiems skrandžio, žarnų, tulžies ir kepenų ligomis. Jie duodami ir mažakraujyste bei rachitu sergantiems vaikams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą